У оквиру прекограничног пројекта пројекта „Укус традиције – нематеријално културно наслеђе за одрживи туризам“ Центар за нематеријално културно наслеђе „Корени“ организује Међународно кулинарско такмичење у припремању производа традиционалне кухиње уз богат уметнички програм и уз учешће такмичара и посетилаца из Србије и Бугарске. Ова гастрономска манифестација ће бити одржана у недељу, 10. септембра у порти Храма Св. Тројице у Грљану са почетком у 10 сати.
Програм манифестације обухвата следеће садржаје:
– Изложба производа традиционалног кулинарства са подучја Зајечара и Видина
– Демонстрирање припреме производа традиционалног кулинарства
– Такмичење у припремању ЋЕВАПА, као производа који је карактеристичан за урбане кулинарске традиције источне Србије и северозападне Бугарске.
КО МОЖЕ ВИШЕ!
– Такмичење у брзом конзумирању ћевапа. (Победник овог такмичења добиће плакету „Др Бађа“ која је установљена у
знак сећања на легендарног зајечарског лекара Др Ђорђа Бађевца, који је као врстан медицински стручњак, због свог односа са пацијентима и широм околином био познат као прави народни лекар, али и као велики гурман.
– Културно уметнички програм уз учешће фолклорних ансамбала Центра за нематеријално културно наслеђе „Корени“, фолклорних група из Бугарске и дувачког оркестра „Тимочани“.
Извор-Темпо радио